StoryEditor
opći izbori

Glavno vijeće HNS-a: Izbori za članove Predsjedništva BiH potvrdili su neophodnost izmjene Izbornog zakona

Piše fena  /  24.10.2022., 14:16h

‘‘Unatoč jedinstvu svih hrvatskih stranaka i plebiscitarnoj potpori hrvatskih birača Borjani Krišto, Hrvati i dalje nisu u mogućnosti imati svog legitimnog člana u Predsjedništvu BiH”, priopćeno je iz HNS-a.

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na sjednici održanoj u ponedjeljak u Mostaru razmatralo je informaciju i analizu provedenih Općih izbora 2022. godine te je izrazilo zadovoljstvo postignutim rezultatima i naglasilo nastavak zajedničkog djelovanja stranaka HNS-a u procesu uspostave vlasti na svim razinama.

“Izbori za članove Predsjedništva BiH potvrdili su neophodnost izmjene Izbornog zakona BiH jer unatoč jedinstvu svih hrvatskih stranaka i plebiscitarnoj potpori hrvatskih birača Borjani Krišto, Hrvati i dalje nisu u mogućnosti imati svog legitimnog člana u Predsjedništvu BiH”, priopćeno je iz HNS-a.

Pod posebnom točkom dnevnog reda razmatrana je analiza nametnutih odluka OHR-a na Ustav Federacije i Izborni zakon BiH u odnosu na relevantne presude Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava.

Glavno vijeće otpočelo je pripreme za sazivanje redovnog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 16:59