StoryEditor
Predmet visoke korupcije

Glavni tužitelj najavio podizanje optužnice protiv odvjetnice Vasvije Vidović

Piše desk  /  17.04.2024., 19:00h

Glavni državni tužitelj Milanko Kajganić najavio je podizanje optužnice protiv odvjetnice Vasvije Vidović, koja je uhićena u vezi s istragom suspendiranog predsjednika Državnog suda Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića.

Tog 18. prosinca 2023. godine u prostorijama SIPA-e je zadržana odvjetnica Vasvija Vidović koja je pozvana da zastupa Ranka Debevca.

Kajganić je, nakon što je Vidović privedena, rekao da je pokušala iznijeti iz prostorija SIPA-e jedan telefon koji je bio skriven kod osumnjičenog Debevca.

Podizanje optužnice je Kajganić najavio na današnjoj sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) tijekom iznošenja izvještaja o radu Tužiteljstva BiH o procesuiranju korupcije i organiziranog kriminala, javlja Detektor.

"U predmetima visoke korupcije, evo naglašavam predmet ‘Debevec i Mehmedagić‘, koji je realiziran krajem 2023. godine, istraga je u tijeku.

Znate da je u tom predmetu, između ostalih, lišena slobode i jedna odvjetnica", kazao je Kajganić.

Najavio je da će optužnica biti podnesena sutra jer je taj predmet odvojen.

Debevec i Mehmedagić uhapšeni su 18. prosinca prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 23:06