Article_Top_970x250

Glavni tajnik HVIDRA-e ponudio ostavku, moguća blokada sabora zbog istupa Milorada Pupovca

Neuspješan sastanak

Glavni tajnik HVIDRA-e ponudio ostavku, moguća blokada sabora zbog istupa Milorada Pupovca

ruj 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Traže raskid koalicije s predstavnicima srpske manjine u saboru i reakciju DORH-a.

Nakon dva sata prekinut je sastanak članova HVIDRA-e na kojem su, kako N1 televizija neslužbeno doznaje, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik te braniteljske udruge, Josip Đakić, “lomili” branitelje da ne poduzimaju nikakve poteze zbog medijskih istupa Milorada Pupovca.

Sastanak je počeo u 21 sat u Makarskoj i, kako doznaje N1 od sudionika, na njemu je predsjednik Glavnog odbora, Josip Periša, ponudio ostavku na funkciju i napustio razgovore. Njegova ostavka nije prihvaćena, a na kraju sastanka zatražen je novi, hitan sastanak svih HVIDRA-inih tijela no do njega bi moglo proteći nekoliko dana.

Glavni odbor HVIDRA-e, nakon istupa čelnika SDSS-a Milorada Pupovca u sarajevskom mediju, zatražio je raskid koalicije s predstavnicima srpske manjine u saboru i reakciju DORH-a. Potom su osudili intervju u slovenskom Delu i ponovili svoje zahtjeve.

Ovog vikenda okupili su se na sportskim igrama ratnih invalida u Baškom Polju, gdje je ujedno bilo planirano da će razgovarati koje će poteze povući zbog riječi Milorada Pupovca. U četvrtak je zbog svega u vladu bio pozvan predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić, a nakon službenog otvorenja u petak u Baškom Polju, s braniteljima je ostao i ministar Tomo Medved.

Neslužbeno se spominjala blokada rada sabora kao mogući potez članova HVIDRA-e.

Dnevnik.ba