Article_Top_970x250

Glavni osumnjičeni za ubojstvo novinarke tražio imunitet u zamjenu za informacije

razotkrila ih

Glavni osumnjičeni za ubojstvo novinarke tražio imunitet u zamjenu za informacije

stu 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: REUTERS

Daphne Caruana Galizia je ubijena u eksploziji automobila 16. listopada 2017. Otkrila je neka najmračnija poglavlja malteškog političkog života i posebice premijera kojeg je optužila da je Maltu pretvorio u "mafijaški otok".

Glavni osumnjičeni u istrazi o ubojstvu malteške novinarke Daphne Caruane Galizie zatražio je u subotu imunitet u zamjenu za informacije o tom slučaju, rekli su u subotu dobro obaviješteni izvori.

Yorgen Fenech zatražio je imunitet za vrijeme policijskog ispitivanja o njegovoj upletenosti u ubojstvo. Smatra se da on raspolaže informacijama o ubojstvu, a neki mediji i obitelj novinarke drže da je mogući nalogodavac ubojstva.

On sada traži imunitet ili nagodbu da bi rekao policiji što zna o ubojstvu. Odluku o tome će donijeti premijer Joseph Muscat, koji je već zajamčio imunitet drugom osumnjičenom, Melvinu Thruni, u zamjenu za informacije. Tijekom ispitivanja, dodala je policija, Fenech se počeo žaliti na bolove te je prebačen u bolnicu gdje se nalazi pod policijskom prismotrom.

Ako nakon 24 sata sve s njim bude u redu, bit će iz bolnice vraćen na ispitivanje.  Yorgen Fenech je uhićen u srijedu na svojoj jahti u pokušaju bijega. Daphne Caruana Galizia je ubijena u eksploziji automobila 16. listopada 2017. Ona je otkrila neka najmračnija poglavlja malteškog političkog života i posebice premijera kojeg je optužila da je Maltu pretvorio u "mafijaški otok", prenosi Hina.

Dnevnik.ba