StoryEditor
Daily Star

Glavica salate nadživjela Liz Truss, likuje britanski tabloid

Piše hina  /  20.10.2022., 22:45h

Uz zvuke britanske nacionalne himne, portal lista Daily Star u četvrtak je proglasio da je glavica salate pobijedila u utrci protiv britanske premijerke Liz Truss u tome koja će duže potrajati, nakon što je premijerka dala ostavku.

Tabloid Daily Star pokrenuo je u petak uživo praćenje glavice salate uz fotografiju Liz Truss, uz pitanje: "Koja mokra salata će potrajati duže?"

Kasnije je salati dodana perika, lice i plastične ruke, kao i dvije britanske zastavice, pecivo na tanjuru i crvena šalica na kojoj piše "Keep Calm and Carry On", slogan u upotrebi za vrijeme Drugog svjetskog rata za podizanje morala.

Više od 12.000 korisnika Twittera gledalo je uživo dok je Truss davala ostavku ispred svoje premijerske rezidencije u Downing Streetu.

Trenucima kasnije, brojka gledatelja skočila je na 21 tisuću, počela je svirati "God Save the King" te se pojavila ruka koja je fotografiju Liz Truss okrenula na poleđinu uz poruku na ekranu: "Salata je nadživjela Liz Truss".

Ta šala je podsjetila na komentar s druge strane britanskog novinarskog spektra. U kolumni koja je objavljena prošli tjedan pod naslovom "The Iceberg Lady", časopis Economist opisao je da Truss "ima rok trajanja zelene salate", aludirajući na vrstu zelene salate poznatu kao iceberg. Politički uzor Liz Truss, premijerka iz 1980-ih Margaret Thatcher, bila je naširoko poznata kao "The Iron Lady" (Željezna Lady).

Imenovana 6. rujna, Truss je podlegla rastućem pritisku nakon što je bila prisiljena smijeniti svoga ministra financija i najbližeg političkog suradnika Kwasija Kwartenga, nakon ekonomskog paketa koji je katastrofalno dočekan i koji je uzrokovao šok na financijskim tržištima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:10