StoryEditor
uspostava vlasti

Glavaš (DF): Iz medija smo saznali da HDZ ne želi pregovarati s nama, odredit ćemo se 15. studenog

Piše desk  /  10.11.2022., 08:03h

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) će na sjednici zakazanoj za 15. studeni odlučivati o državnoj i federalnoj razini vlasti te potencijalnim koalicijama.

Vlatko Glavaš, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, komentirajući postizborne koalicije, rekao je kako je DF iz medija saznao da HDZ ne želi s njima pregovarati.

"Svi koji razmišljaju kao ja, i koji su za građansku BiH, imat će podršku Demokratske fronte", kazao je i dodao kako će županijske skupštine DF-a same odlučivati o sudjelovanju u vlasti u određenim županijama.

"Što se tiče federalne i državne razine, na sjednici predsjedništva ove stranke 15. studenog predsjedništvo DF-a će se odrediti", kazao je Glavaš za TV Sarajevo.

Podsjećamo, predstavnici stanaka "trojke" koji predstavljaju "osmorku" pozvali su DF na zajedničko djelovanje na svim razinama vlasti u BiH nakon što je osam stranaka potpisalo koalicijski sporazum koji je osnova pregovora za formiranje vlasti.

Potpredsjednik Naroda i pravde Denis Zvizdić kazao je ranije kako je DF-u upućen korektan poziv da budu dio oporbenog bloka, ali da ne treba nikoga posebno moliti te da DF može odlučiti i biti dio vlasti s SDA.

Milan Dunović (DF), potpredsjednik FBiH, ranije je kazao da se predsjedništvo stranke nije sastajalo budući da su čekali potvrdu rezultata izbora i zato što je član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio apelaciju Ustavnom sudu BiH o posljednjim nametnutim amandmanima na Ustav FBiH i Izborni zakon.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:14