Article_Top_970x250

Glasnović još ima šansu, evo kako može ući u Sabor

utvrđene nepravilnosti

Glasnović još ima šansu, evo kako može ući u Sabor

srp 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: faH

Željko Glasnović mjesto u Hrvatskom saboru izgubio je za samo 11 glasova. No, general Glasnović još ima šansu osvojiti novi mandat za mjesto na Markovom trgu - za sebe, ali i za Domovinski pokret Miroslava Škore.

Naime, zbog nepravilnosti, DIP je objavio kako će se izbori ponoviti na dva mjesta. Prvo je ono u 8. izbornoj jedinici u Raši gdje se dopustilo glasovanje osobama koje nisu bile na popisu birača. Radi se o osam listića od 500 uzoraka.

Drugo mjesto je Stockholm, što je za Glasnovića znatno važnije. Tamo se naime dogodilo da je jedan birač dobio dva listića i oba je ispunio i ubacio u kutiju te će se izbori ponoviti. Sama osoba je odmah prijavila stvar GONG-u i DIP-u.

Sada samo ostaje pitanje, hoće li general Željko Glasnović i Domovinski pokret uspjeti animirati neke glasače u Stockholmu da izađu i daju glas njemu ili će HDZ i Zdravka Bušić uspjeti sačuvati mandat. Sigurno je kako će se voditi neizvjesna borba i kako će "žice" prema Švedskoj ovih dana biti užarene, piše hercegovina.info.

Dnevnik.ba