StoryEditor

Glasnogovornik slovenske vlade: Hrvatska ide na crvenu listu, stanje je dramatično

Piše D  /  19.08.2020., 03:08h

"Vrijeme koje će im dati vlada da se vrate bit će do kraja ovog tjedna, a možda i nešto više, ali to je ovisno i o broju novih zaraza u Hrvatskoj", kazao je Kacin, no dodao je kako je u Hrvatskoj, s obzirom na današnji opet rekordni broj novih zaraza, dramatično i da je "sve manje manevarskog prostora".

"Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao"

"Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao, opet se očekuju rekordne brojke", kazao je Kacin, dodavši da je hrvatskim novinarima koji su ga nedavno na Krku pitali hoće li Slovenija Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih destinacija kazao da će se na tu listu "Hrvatska staviti sama" ako ne poduzme drastičnije mjere za obuzdavanje epidemije, prenosi Hina.

"Čini se da broj novozaraženih u svim hrvatskim županijama raste i da stoje naše ocjene da je u Hrvatskoj prije nekoliko dana počeo novi, mnogo jači val epidemije", kazao je Kacin u razgovoru za Slovensku televiziju.
"Kako će na to hrvatska vlada reagirati, to ćemo tek vidjeti", kazao je Kacin.

Dodao je da će se Slovencima koji su sada u Hrvatskoj dati "dosta" vremena da se vrate kući i izbjegnu karantenu, ali i da se izbjegnu zastoji i gužve na granici, no da više od toga ne može precizirati jer će krajnji rok za povratak u dogovoru s epidemiolozima koji stanje prate odrediti vlada.

Tvrde da imaju uvezene slučajeve iz Hrvatske

U Sloveniji je u zadnja 24 sata zabilježeno 37 novih zaraza koronavirusom, a slovenska vlada tvrdi da je od toga trećina "uvezenih" slučajeva, i to najviše iz Hrvatske.

Kacin je za Slovensku televiziju kazao da na savjetovanju vlade i epidemiologa u srijedu razgovaraju samo o stanju u Hrvatskoj te da vlada za sada, bez obzira na trend rasta slučajeva u Sloveniji i skori početak školske godine, ne razmatra neke druge restrikcije zbog koronavirusa.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:51