StoryEditor

Gazzetta: Rakitić ide u Inter za 40 milijuna eura

Piše D  /  20.02.2019., 09:02h

Prelazak Giuseppea Marotte iz Juventusa na mjesto Interovog generalnog direktora polako postaje najveće pojačanje Nerazzurra još od dovođenja Diega Milita iz Genoe.

Novi direktor najprije je suspenzijom i novčanom kaznom u red doveo noćnu pticu i pivskog znalca Nainggolana, onda razgovorom amortizirao promašenu najavu transfera u Arsenal Perišića, oduzimanjem vrpce na mjesto stavio Icardija i Wandu Naru pa nakon brzinskog lociranja najvećeg nedostatka u momčadi (kvaliteta veznog reda, s iznimkom arhitekta i maratonca Brozovića) već napravio pola posla po tom pitanju, piše 24sata.

Na svojoj današnjoj naslovnici La Gazzetta dello Sport objavljuje: Marotta i njegova desna ruka Piero Ausilio bili su u Kataloniji pa za Ivana Rakitića Barceloni ponudili 35 milijuna eura. Uprava Blaugrane izvisila je cijenu od 45 milijuna, a uobičajeno će cjenkanje, najavljuje ugledni talijanski list, završiti s izvjesnim transferom vrijednim 40 milijuna eura. Za taj će iznos hrvatski veznjak prijeći s Nou Campa na San Siro. Ili, kako pišu talijanski kolege: ‘Inter - Rakitić... Miriše na dogovor‘!

Hrvatski nogometni majstor točno je ono što treba Interu. Klasa sa iskustvom i pobjedničkim mentalitetom. Sa Rakitićem u vezi Brozović više ne bi bio sam u pustinji mediokriteta, a Nerazzurri bi dobili dvije trećine najboljeg veznog reda na svijetu - hrvatskog.

‘Raketa‘ je, inače, jučer odigrao 250. utakmicu za Barcelonu. U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Barca je kod Lyona odigrala 0:0. Očekivala se pobjeda, ali...

- Jednostavno smo imali večer u kojoj nas nije išao gol. Ne bi zabili ni da se igralo još pola sata - pričao je Rakitić nakon remija na Parc Olympique Lyonnais.

- Odigrali smo dobro, a nismo pobijedili, ali 100% smo uvjereni da idemo dalje. Ovo je bila tek prva utakmica, uzvrat je na Nou Campu i riješit ćemo to - rekao je Ivan Rakitić kojem je Barcelona, naravno, nije zaboravila javno čestitati na impresivnih 250 utakmica u Blaugrana dresu.

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 04:23