StoryEditor

Gazzetta: Nešto se kuha, Moro na preporuku Bobana u Milanu

Piše D  /  27.06.2019., 02:06h

Bivši proslavljeni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ikona Milana Zvonimir Boban postao je prije nekoliko dana šef sportskih operacija u milanskom klubu.

U klub se vratio i Paolo Maldini koji s Bobanom čini moćnu osovinu koja će pokušati vratiti Milan na stare staze slave, a za takav pothvat nasušno će biti potrebna pojačanja, napose u sredini terena.

Prva meta je Arsenalov Urugvajac Lucas Torreira (23) koji je u svojoj prvoj sezoni u londonskom klubu odigrao 50 utakmica, ali navodno nije zadovoljan tretmanom i ne bi imao ništa protiv povratka u Italiju. U Milanu ga želi Marco Giampaolo (51) koji je Torreiru trenirao u Sampdoriji i od njega je, može se reći, napravio igrača.

Milan možda nema puno love za transfere, ali u trampu su spremni uključiti Franka Kessieja ili Ricarda Rodrigueza, dvojica koji je na izlaznim vratima kluba.

Bez obzira na potencijalno dovođenje Torreire, Milan sve ozbiljnije motri i Dinamova Nikolu Moru (21) koji se talijanskim skautima predstavio na Euru U-21 u Italiji i San Marinu. Na Morinu dolasku jako inzistira upravo Zvonimir Boban koji je dobro upoznat s mogućnostima igrača.

- Moro se čini rizičnim poslom jer nema iskustva, ali Boban uvjerava da je riječ o sigurnoj okladi. Nikola je veznjak iz Hrvatske odgojen u svim mladim reprezentacijama te zemlje i zagrebačkom Dinamu, a nitko ne poznaje to okružje bolje od Zvone koji je u takvom okružju odrastao i postao simbol Hrvatske - piše talijanska Gazzetta.

Talijani su dobro ‘snimili‘ Morine mogućnosti.

- Većinom igra ispred obrane, kao osigurač i spona između zadnjeg i veznog reda, ali sposoban je kvalitetno igrati i na sredini terena, ima dobru tehniku i fizikalije. Na ovom mjestu moramo napomenuti da je u ožujku prošle godine doživio tešku ozljedu ligamenata desnog koljena, zbog čega je pauzirao šest mjeseci. Vrijedi istaknuti da je po povratku nakon sedam mjeseci pokazao da je u dobrom stanju - napisali su kolege iz Gazzette.

Ne dvoje da bi Moro za Milan mogao biti pojačanje.

- Moro bi bio vrlo isplativa investicija i ne samo zato što bi klub mogao dovesti i njega i Torreiru - poentirali su.

Nikola Moro ove je sezone odigrao 29 utakmica, zabio je pet golova i dodao dvije asistencije. Sve bolje kotira kod Nenada Bjelice i pokazao je da je teška ozljeda koljena iza njega. Transfermarkt ga cijeni na 2,5 milijuna eura, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:15