StoryEditor

Gazzetta: Inter ima tri mete za ljetni rok. Jedna je Ivan Rakitić

Piše D  /  06.04.2019., 02:04h

Inter je na pragu plasmana u Ligu prvaka nakon što je pobijedio Milan 3-2 u derbiju i zadržao se na trećem mjestu Serie A. Premda milanska momčad ne briljira igrom, rezultati su ipak tu i nekako je realno za očekivati da će ‘crno-plavi‘ dio Milana iduće sezone slušati himnu elitnog europskog natjecanja na San Siru.

Usprkos tradiciji, veličini kluba i mjestu koje vodi u Ligu prvaka, Inter je daleko od snažne momčadi konkurentne ostalim europskim velikanima. Stoga je pojačanje u svim redovima neizbježno, prenosi 24.sata

Uprava Intera predvođena transfer magom Beppeom Marottom naišla je na zid nakon što je transfer Diega Godina iz Atletico Madrida postao nemoguća misija. No, potreba za njegovim dovođenjem iščeznula je onog trenutka kad je Milan Škriniar obećao novu vjernost.

Mauro Icardi vjerojatno će ostati u klubu premda su mu navijači po tko zna koji put okrenuli leđa. Ipak je jedan od najboljih strijelaca u povijesti kluba, Interov kapetan i bilo kakva ponuda ispod "nemoralnog" za argentinskog napadača ne dolazi u obzir. Ipak, Inter se odlučio osigurati na neki način pa je bacio oko na Romina Edina Džeku.

Budući da je Radja Nainggolan ove sezone napustio Romu i zamijenio ju Interom, nije nemoguće da ‘nerazzurri‘ izvedu neki novi pothvat.

Gazetta navodi da su igre Ivana Perišića ove sezone ispod svih očekivanja i da za njega više mjesta nema te da će u ljetnom roku vrlo vjerojatno napustiti klub. Ne navodi se gdje bi mogao nastaviti karijeru, no novo ime koje bi ga trebalo zamijeniti je Steven Bergwijn iz PSV-a.

Što se tiče vezne linije, tu su se pojavila još dva imena -  Nicolo Barella iz Cagliarija, kojem se predviđa velika nogometna karijera i Ivan Rakitić iz Barcelone koji donosi prijeko potrebno iskustvo i kreaciju u veznom redu Intera.

Premda je transfer Rakitića malo vjerojatan, nije nemoguć. Sve ovisi o plasmanu u Ligu prvaka, no ono što je ključno u cijeloj priči je da Interova struka već neko vrijeme radi na tom transferu i temelji već postoje.

Ako se klubovi uspiju dogovoriti, Rakitić bi mogao zaigrati u Italiji.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:29