StoryEditor

Gazzetta: Dalićevi pokušaj propali, Mandžukić Juventusov do kraja karijere

Piše D  /  12.10.2018., 10:10h

S obzirom na recentnu formu, Gazzetta dello Sport hvali njegov ovosezonski učinak od četiri pogotka i dvije asistencije u devet utakmica u svim natjecanjima.

"Hrvata se rijetko može vidjeti u javnosti, ali na travnjaku je ključan i mogao bi uskoro produljiti ugovor. Osvojio je srca navijača, suigrača, Agnellija i Allegrija", tvrdi talijanski sportski dnevnik.

Osim što predstavlja napadačku okosnicu, Mario Mandžukić i svojim karakterom uživa povjerenje i podršku klupskih suigrača i navijača.

“Mandžukić je Juventusov heroj. Bezbroj se puta pokazao kao dragocjeni dio momčadi. U klubu ga svi obožavaju. U Juventusu bi mogao ostati do mirovine jer se očekuje da bi sadašnji ugovor, koji mu istječe 2020. godine, uskoro mogao produljiti. Poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji oprostio se od hrvatske reprezentacije, a Dalićevi pokušaji da ga vrati bili su neuspješni. Želi se posvetiti samo i jedino Juventusu", ističe Gazzetta dello Sport.

Dosadašnja suradnja s Cristianom Ronaldom ocijenjena je kao "vrlo uspješna".

"Dolaskom Cristiana Ronalda s lijevog se krila vratio u vrh napada. Izvrsno se razumije s Portugalcem, a i pronašao je golgetersku formu. Nikada u Juventusu nije započeo sezonu s četiri gola u prvih osam kola.”

Gazzetta dello Sport u epilogu teksta napominje kako je Mario Mandžukić obiteljski tip koji preferira jednostavan život.

U transferu vrijednom 21 milijun eura, Mario Mandžukić u srpnju 2015. napustio je Atletico Madrid i potpisao višegodišnji ugovor s Juventusom. U 138 utakmica u svim natjecanjima postigao je 38 pogodaka. U prošlosti je nastupao za Zagreb, Dinamo, Bayern München, Wolfsburg i Atletico Madrid.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:23