StoryEditor
izraelska veleposlanica

Galit Peleg razgovarala s veleposlanicima SAD-a i Hrvatske u BiH

Piše fena  /  06.03.2024., 13:20h

Veleposlanica Izraela za Bosnu i Hercegovinu Galit Peleg razgovarala je u Sarajevu s Michaelom J. Murphyjem, veleposlanikom SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanici su raspravljali o energetskoj neovisnosti i sigurnosti BiH, izražavajući snažnu potporu suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multi-etničkom karakteru BiH, priopćeno je iz Veleposlanstva Izraela za BiH.

Zatim je veleposlanica Peleg u sjedištu tvrtke Aluminij Industries u Mostaru održala sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem i predsjednikom M.T. Abraham Grupe Amirom Gross Kabirijem.

Razgovarano je o dugoročnoj energetskoj stabilnosti i regionalnoj energetskoj diverzifikaciji.

Strane su razmatrale potencijalne izraelske investicije putem Izraelske gospodarske komore u Bosni i Hercegovini kao i moguća daljnja ulaganja M.T. Abraham Grupe u Aluminij.

Obje strane složile su se da postojeće izraelske investicije u Aluminij značajno doprinose stabilnosti i rastu gospodarstva u regiji.

Veleposlanica Peleg zahvalila je veleposlaniku Saboliću za čvrstu potporu Republike Hrvatske Izraelu nakon terorističkog napada 7. listopada.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:58