StoryEditor

Gaf Brammertza: Kolindu Grabar Kitarović nazvao - predsjednicom Srbije!

Piše D  /  07.12.2017., 10:12h

Glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz je u svojem obraćanju na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a napravio veliki gaf. Hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović nazvao je predsjednicom Srbije. 

- Dopustite da prvo iskoristim ovu priliku i poželim dobrodošlicu gospođi Grabar Kitarović, predsjednici Republike Srbije… Hrvatske, jednako kao i gospođi Neli Kuburović, ministrici pravosuđa Republike Srbije - rekao je Brammertz i nasmijao se svojem lapsusu dok je Grabar Kitarović sjedila tik do njega, prenosi 24sata.hr. 

Podsjetimo, predsjednica Hrvatske je u svom govori kazala kako Hrvatska potpuno podupire rad Međunarodnog kaznenog suda i poštuje sve njegove presude, iako povremeno izražava neslaganje s određenim aspektima rada suda.

Predsjednica je izrazila najdublje poštovanje žrtvama počinjenim na svim stranama te izrazila sućut obiteljima nestalih. Dodala je i kako Hrvatska može biti umjereno zadovoljna kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina tijekom agresije na Hrvatsku. Izrazila je žalost što za tromjesečnu opsadu Vukovara nitko nije odgovarao, kao ni za mnoge druge zločine.

Posebno je naglasila kako je glavni kreator projekta Velike Srbije, Slobodan Milošević prošao nekažnjeno, odnosno izbjegao je svoju konačnu presudu - što smatra velikom prazninom u ostavštini suda. 

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 23:34