Article_Top_970x250

Gačićevi susjedi ne žele da se on pokopa u mjesnom groblju, od rodbine se nitko ne javlja

serijski ubojica

Gačićevi susjedi ne žele da se on pokopa u mjesnom groblju, od rodbine se nitko ne javlja

velj 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz.ba

Edin Gačić je 4. veljače 2019. godine u mjestu Podorašac kod Konjica brutalno ubio Sauda Sultanića, 39-godišnjeg oca troje djece, a sumnjiči se da je pet dana kasnije, 9. veljače, u mjestu Suhodol kod Tarčina oduzeo život i policajcu FUP-a Mahiru Begiću. Gačić je 1999. godine ubio i svog suborca iz jedinice El Mudžahid Ismeta Gunića, a 2002. godine, nakon što je pušten iz zatvora na dopust, ubio je i svoju majku.

Jeziva izjava policiji

Policajcima je nakon zvjerskog ubojstva majke Edin Gačić rekao da ga je ona “fizički maltretirala, a isto tako i seksualno zlostavljala te mučila na druge načine”. Kazao je da ga je majka često posjećivala dok je odsluživao kaznu u zatvoru u Zenici, ali je dodao da je “znao da to radi zbog licemjerja i da zadovolji proceduru”.

To je, u najkraćem, opis smrtonosnog pohoda serijskog ubojice Edina Gačića, kojega su 12. veljače nešto prije 17 sati u brdima iznad Zabrđa u razmjeni vatre ubili pripadnici specijalne policije. Reporteri Avaza posjetili su selo Brđani, gdje je živio Gačić, te obišli i njegovu kuću gdje su zatekli blokirana vrata koja vode na kat kuće, a u pomoćnom objektu razbijena stakla na prozorima i vratima. U podrumu se nalazi tek nekoliko bačvi za kiseljenje povrća i alat. Ističe se kako od susjeda nitko ne prilazi kući te da ne žele da se Gačić pokopa u njihovu selu. Od obitelji, rodbine i eventualnih prijatelja Edina Gačića još se nitko nije javio kako bi preuzeo tijelo i pokopao ga.

Rodbina ga se odrekla

- Do ovog trenutka nitko nam se nije javio da bi preuzeo Gačićevo tijelo. Obavit će se obdukcija tijela, poznato je i koji će je liječnik obaviti, ali vrijeme početka još nije definirano - potvrdili su u prosekturi groblja “Bare”.

Neslužbeno doznajemo kako ni njegova sestra ne želi preuzeti tijelo, a rodbina ga se odrekla. Nisveta Ćatić, tetka Edina Gačića, javila se iz Španjolske, gdje godinama živi s obitelji. S njom su razgovarali novinari Dnevnog Avaza te prenose kako je rekla da je cijela obitelj u šoku nakon saznanja o zločinima koje je njezin sestrić počinio u Konjicu i Tarčinu.

- Ne znam što bih vam rekla, u šoku sam. Svi smo u očajnom stanju, cijela naša obitelj. Ne može biti nikome teže nego nama, ali ne dao Bog ni stanje tih ljudi koji su izgubili članove obitelji. Ovo je velika tragedija i nema opravdanja za to što je počinio i sada, ali i ranije - kroz suze je ispričala Nisveta Ćatić, sestra Gačićeve majke Sifete. Iz FUP-a su zahvalili mnogima, uključujući i građane, jer su davanjem informacija uvelike doprinijeli napretku u određenim segmentima istrage. Gačić je bio dobro opremljen i spreman za razmjenu vatre s policijom, a na mjestu gdje je pronađen bilo je dosta granja koje je navukao, ali i sijena na kojem je ležao.

Dnevnik.ba