StoryEditor
"objašnjenje"

Gabrijela Žalac: Nisam od Josipe Rimac tražila da mi brat prođe državni ispit, nego da ne čeka dugo

Piše desk  /  29.03.2022., 10:35h
Bivšoj ministrici u Vladi RH Gabrijeli Žalac se optužnicom stavlja na teret poticanje Josipe Rimac na trgovanje utjecajem, a Kaznenim zakonom za to je predviđena kazna do pet godina zatvora. Žalac kaže da nije kriva.

Istražitelji su na osnovu pronađenih poruka zaključili da je Gabrijela Žalac u travnju 2019. tražila pomoć od Josipe Rimac, dok je ova pak tražila od Terezije Marić iz Ministarstva uprave da osigura prolazak Ivanu Ivankoviću na državnom stručnom ispitu, neovisno o pokazanom znanju.

Zbog toga je, kako stoji u optužnici, Gabrijela Žalac 26. travnja 2019. javila Josipi Rimac da joj brat Ivan Ivanković sutra polaže ispit. Uslijedila je intenzivna komunikacija dvije prijateljice. Rimac piše da ide "javiti", a Žalac joj nakon toga šalje "poljubac".

“U komunikaciji s Josipom Rimac, koja mi je prijateljica, nije mi ni u primisli bilo da je pitam da se pogoduje mom bratu kod polaganja državnog stručnog ispita”, rekla je Žalac, piše Telegram.

Zatim je objašnjavala što su zapravo trebale značiti poruke koje su pronađene u njezinom i mobitelu Josipe Rimac, te što je trebao značiti razgovor s Terezijom Marić.

“Ja samo nisam željela da moj brat čeka na ispitu cijeli dan. Samo sam htjela da sve teče kako treba”, izjavila je Gabrijela Žalac.

Istražitelji joj, proizlazi iz optužnice, nisu povjerovali. Naime, smatraju nelogičnim da je Josipa Rimac tražila od Terezije Marić da "pripazi" na Ivana Ivankovića samo zato da on ne čeka dugo na ispitu. Osim toga, primjećuju istražitelji, ni činjenica da je javila Josipi Rimac točno vrijeme bratovog ispita ne govori u prilog tezi iz njezine obrane.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 09:25