StoryEditor

FUP na granici uhitio sanitarnog inspektora bez najave Graničnoj policiji

Piše D  /  21.03.2020., 08:03h

Pripadnici Federalne uprave policije danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhitili jednog federalnog sanitarnog inspektora, saznaje Klix.ba. FUP je izveo ovu akciju na osnovu naredbe Općinskog suda u Orašju, jer se navedeni inspektor tereti za primanje dara ili mita.

Ova informacija potvrđena je spomenutom portalu i iz Granične policije BiH, gdje su naveli da o ovome uopće nisu bili obaviješteni. Kako je rečeno, policijski službenici koji su priveli inspektora su bili u civilu.

“Za sigurnost međunarodnih graničnih prijelaza na teritoriji BiH mjerodavna je samo jedna policijska agencija. Ime joj je Granična policija BiH. Svaki budući nenajavljeni upad i postupanje bez prethodno obavljenog legitimiranja ovlaštenih službenih osoba koji je kao takav i zakonski propisan, bit će ubuduće beskompromisno spriječen kako radi sigurnosti policijskih službenika tako i radi svih onih drugih koji se u tim trenucima zateknu na graničnim prijelazima”, rekao je Klixu Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 05:15