Article_Top_970x250

Fuad Kasumović napušta Nezavisni blok

NEOČEKIVANA ODLUKA

Fuad Kasumović napušta Nezavisni blok

tra 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Današnji Kongres Nezavisnog bloka održan je u tajnosti s obzirom da mediji nisu dobili nikakvu najavu događaja.

Dosadašnji potpredsjednik Nezavisnog bloka Fuad Kasumović nakon današnjeg stranačkog Kongresa, na kojem je za predsjednika ponovo izabran Senad Šepić, odlučio je napustiti sve funkcije u ovoj stranci, potvrdio je to za Klix.ba.

Kasumović je bio veoma nezadovoljan načinom izbora lidera stranke, a to je danas kazao i na kongresu. Izaslanici koji su lojalni njemu su napustili salu u kojoj se održavao kongres prije proglašenja pobjednika.

Kasumović je vidno nezadovoljan raspletom u NB-u govorio za Klix.ba te potvrdio da napušta stranku u čijem je osnivanju sudjelovao.

Kazao je da je prilikom prebrojavanja glasova bilo dosta malverzacija te da su dodavani glasovi u korist Šepića. Također je kazao da je lider NB-a u vrh stranke doveo ljude koji su na prethodnim izborima osvojili tek nekoliko glasova.

U utrci za lidera stranke bili su Senad Šepić i Fuad Kasumović, a nakon današnjeg glasanja izabran je dosadašnji lider Nezavisnog bloka koji je dobio 146 glasova, naspram 46 koliko je dobio Kasumović.

Kako saznajemo gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović se kandidirao za predsjednika u posljednji trenutak i to među članstvom nije bilo očekivano.

Nezavisni blok u periodu nakon izbora je prošao kroz veoma burno razdoblje, nekoliko članova isticalo je kritike na račun rukovodstva, a iz stranke su isključeni Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Današnji Kongres Nezavisnog bloka održan je u tajnosti s obzirom da mediji nisu dobili nikakvu najavu događaja.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250