Article_Top_970x250

Francuz pretjecao kolonu vozila pa smrtno stradao

strava kod poreča

Francuz pretjecao kolonu vozila pa smrtno stradao

kol 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: 24sata

U prometnoj su sudjelovala tri vozila, a naknadno je preminuo Francuz. Policija je nakon obavljenog očevida otkrila kako je preminuli pretjecao kolonu vozila

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 15,30 sati na cesti Tar-Poreč jedna je osoba smrtno stradala, a dvije su lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji francuski državljanin upravljao automobilom Audi, francuske registarske oznake, iz smjera Tara prema Poreču.

Vozač je u jednom trenutku započeo pretjecati vozila, nakon čega je prilikom povratka u svoj prometni trak zbog neprilagođene brzine i da izbjegne udar u zadnji dio automobila Toyote talijanskih oznaka, a kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji talijanski državljanin, skrenuo na suprotnu prometni trak gdje je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio teretnog automobila Volvo, krapinske registarske oznake, a kojim je upravljao 49-godišnjak. 

Foto: 24sata

Nakon sudara s teretnim automobilom, Audi je udario u i automobil Toyota, te su se oba automobila zarotirala na kolniku dok je teretni automobil od siline udarca odbačen u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač Audija je od zadobivenih teških ozljeda smrtno stradao dok su njegova 45-godišnja suvozačica, francuska državljanka, i vozač teretnog automobila lakše ozlijeđeni.

Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije, a na mjestu događaja osim policije intervenirali su i porečki vatrogasci. Za vrijeme trajanja očevida državna cesta D75 Tar-Poreč  bila je zatvorena te se promet odvijao preko Kaštelira, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba