StoryEditor
Jack nico

Francuz koji je s Korzike došao braniti Hrvatsku dobio je hrvatsko državljanstvo

Piše desk  /  15.12.2021., 08:32h
Jacques Nicolai strani je dragovoljac koji je 90.-tih s Korzike u Hrvatsku došao kao humanitarac, no odlučio se priključiti 113. šibenskoj brigadi HV-a s kojom je završio na mnogim bojištima diljem Hrvatske.

Nakon što se više od 25 godina izbivanja vratio svojoj novoj domovini, ovaj je francuski državljanin sada službeno postao i državljaninom Hrvatske zbog čega je, kaže, silno ponosan.

Nicolai, kojeg suborci zovu “Jack Nico”, 2015. godine proglašen je počasnim građaninom Općine Promina, a 2017. godine vatrogasnom društvu te općine darovao je vrijednu donaciju vatrogasne opreme. U vrijeme kada su Hrvatskom harali požari, Jack Nico prikupio je 120 hlača, 80 jakni, 25 kožnih jakni, 22 para čizama, 6 kaciga te prikupljenih 2900 eura.

“Posljednje dvije godine živim u Oklaju (općina Promina) u Šibensko-kninskoj županiji”, doznaje dnevno.hr od dragovoljca s Korzike koji je svoje mjesto pod suncem našao – u Hrvatskoj koju je branio.

Na brojne čestitke povodom dobivanja hrvatskog državljanstva svojim se pratiteljima zahvalio.

“Hvala vam na toplim porukama. Posebno se zahvaljujem ministru Tomi Medvedu i svom prijatelju i bratu po oružju g. Tihomiru Budanku koji su se potrudili da sam danas hrvatski državljanin.”

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 10:28