StoryEditor
"želim ih vidjeti na djelu"

Francuski ministar vanjskih poslova poručio talibanima da lažu

Piše desk  /  12.09.2021., 07:25h
Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian je poručio da talibani, kako je izjavio, lažu i da njegova država neće imati nikakve odnose s njihovom vlašću.

Ovo je kazao jučer, a prije nego što će danas u Kataru biti nastavljeni razgovori o nastavku evakuacije iz Afganistana u kojem talibani ponovno imaju vlast.

"Rekli su da će pustiti pojedine strance i Afganistance da slobodno napuste zemlju te su govorili u inkluzivnoj vladi i vladi koja će predstavljati cijelo afganistansko društvo, ali lažu", rekao je Le Drian za televizijski kanal France 5.

Poručio im je da sve ovisi o njima.

"Francuska odbija priznati ili imati bilo koju vrstu odnosa s njihovom vladom. Želimo ih vidjeti na djelu. Bit će im potreban prostor za ekonomski razvoj i uspostavljanje međunarodnih odnosa. Sve ovisi o njima", ocijenio je.

Francuska je iz Afganistana već evakuirala 3.000 svojih državljana te je pregovarala s talibanima kako bi to ostvarila. Le Drian će prisustvovati razgovorima u Kataru i potvrdio je da je u Afganistanu još francuskih državljana, prenosi agencija Reuters.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:23