StoryEditor
pozivaju na izmjenu odluke

Francuska osuđuje izglasavanje zakona u Narodnoj skupštini RS o Ustavnom sudu BiH

Piše fena  /  30.06.2023., 12:59h

Francuska osuđuje izglasavanje zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske u utorak 27. lipnja, čiji je cilj da se odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine ne primjenjuju u ovom entitetu, saznaje Fena u Predsjedništvu BiH. Radi se o službenoj reakciji francuske vlade nakon sastanka koji je veleposlanica ove zemlje u BiH Christine Toudic imala s članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem.

Francuska smatra da je ova odluka suprotna ustavnom poretku BiH i ne može imati pravno djelovanje. To je u suprotnosti s očekivanjima koja su pratila davanje statusa kandidata za Europsku uniju Bosni i Hercegovini. To je u suprotnosti sa težnjama i interesima svih građana Bosne i Hercegovine koji žele ući u Europsku uniju.

Francuska će, kao svjedok Daytonskog sporazuma, nastaviti podržavati jedinstvo, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Francuska poziva političke snage u Republici Srpskoj da što prije promijene ovu odluku i nastave putem reformi neophodnih za europsku perspektivu Bosne i Hercegovine u cjelini.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2023 08:42