StoryEditor

FRANCUSKA NA NOGAMA Ušao u policijsku postaju i nožem ubio policajku, vikao "Allahu Akbar"

Piše D  /  23.04.2021., 06:04h

MUŠKARAC u Francuskoj nožem je izbo i ubio policajku u policijskoj postaji Rambouillet, u blizini Pariza, nakon čega su ga upucali drugi policijski službenici, piše Le Figaro.

Napadač je za vrijeme napada vikao "Allahu Akbar", navodi ASFP.

Incident se dogodio oko 14:20, navodi izvor iz policije i dodaje kako su i žrtva i napadač, državljanin Tunisa, mrtvi. Napadač je navodno u Francusku stigao 2009. godine, prenosi Index.hr.

"U policijskoj postaji Rambouillet dogodio se napad nožem"

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin priopćio je kako je na putu prema policijskoj postaji Rambouillet gdje je rano poslijepodne ubijena policajka.

"U policijskoj postaji Rambouillet dogodio se napad nožem pri čemu je stradala policijska službenica. Upravo sam na putu tamo", napisao je Darmanin na Twitteru.

Pokrenuta istraga o terorizmu

Francuska antiteroristička policija danas je pokrenula istragu smrtonosnog napada nožem na policijsku administrativnu djelatnicu.

Čelnica pariške regije Valerie Pecresse, rekla je da terorizam ne može biti odbačen kao motiv napada.

Napadač je ubodom nožem u vrat ubio policijsku administrativnu djelatnicu, rekla su dva sigurnosna izvora.

"Francuska je izgubila jednu od svakodnevnih heroina u barbarskoj gesti beskrajnog kukavičluka", rekao je premijer Jean Castex na mjestu događaja.

U Francuskoj boravio legalno

Napadač je bio Tunižanin koji je u Francuskoj boravio legalno. Otprije nije bio poznat francuskim sigurnosnim agencijama, dodao je drugi izvor.

Francuska je doživjela val napada islamističkih militanata i radikaliziranih pojedinaca u posljednjih nekoliko godina, u kojima je ubijeno oko 250 osoba. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:05