StoryEditor

France Football: Bayern zaključio najveći transfer u povijesti kluba

Piše D  /  26.03.2019., 11:03h

Prvo ime na listi je sjajni lijevi bek Atletica i francuske reprezentacije Lucas Hernandez, koji je već od siječnja trebao biti novi član minhenskog kluba.

Na zimu do dogovora između dva kluba nije došlo, a France Football jutros donosi informaciju da je sve dogovoreno i da će se sjajni Francuz na ljeto preseliti u Bavarsku.

Francuz će potpisati ugovor s najtrofejnijim njemačkim klubom do ljeta 2025. Atletico će dobiti odštetu od 85 milijuna eura, a s plaćom od 13 milijuna eura po sezoni Hernandez će biti jedan od najplaćenijih igrača u momčadi.

Više od Hernandeza zarađivat će samo Robert Lewandowski s plaćom od 17 milijuna eura, dok po 16 imaju Muller i Boateng.

Francuzi tvrde da je presudan u pregovorima bio agent Giovanni Branchini koji već ima uspješnu dugogodišnju suradnju s minhenskim klubom. On je pomogao Bayernu s dovođenjem Pepa Guardiole i Luce Tonija na Allianz Arenu, a kako stvari stoje, bit će glavni akter i u dovođenju najskupljeg Bayernovog pojačanja.

Dvadesettrogodišnji lijevi bek je od 2007. u Atletico Madridu, a ove sezone odigrao je 22 utakmice u svim natjecanjima i postigao jedan gol.

Hernandez je rođen u Marseilleu, gdje mu je igrao otac, a s četiri godine s obitelji se preselio u Španjolsku. 2007. dolazi u omladinsku školu Atletica za koji je nastupao cijelu seniorsku karijeru. Sjajne igre u Madridu natjerale su Didiera Deschampsa da ga u ožujku 2018. godine prvi put pozove pod nacionalni stijeg. U prijateljskoj utakmici u Parizu Kolumbija je slavila 3:2, ali Hernandez je zacementirao svoje mjesto na lijevom beku i bio je standardni član udarne ekipe koja je u Rusiji osvojila naslov prvaka svijeta.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:05