StoryEditor

Fra Grgo Martić u Kreševu poručio: Komšić nije moj predsjednik

Piše D  /  20.11.2018., 12:11h

Čitatelj iz Kreševa poslao je našem portalu fotografiju na kojoj se vidi kako fra Grgo Martić poručuje da Komšić nije ni njegov predsjednik. 

Na kip  fra Grge Martić u Kreševu jutros je postavljen transparent s natpisom "Not my president" uoči današnje inauguracije Predsjedništva BiH. Hrvati u BiH nizom aktivističkih akcija obilježavanju današnju inauguraciju Željka Komšića - nametnutog bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

U Kiseljaku je sinoć na bisti akademika Josipa Baća, istraživača podzemnih voda, također postavljen transparent "Not my president" kao i na kipu kraljice Katarine Kosače u Mostaru. 

Jutros su brojni gradovi i općine u BiH osvanuli s  plakatima na kojoma je Komšić persona non grata. Aktivisti pokreta #SejdoKomsic su od Orašja, Domaljevca, Odžaka, Novog Travnika, Busovače, Viteza, Kiseljaka, Posušja, Mostara, Širokog Brijega, Žepča i drugih općina po Središnjoj Bosni i Hercegovini iskazali svoje nezadovoljstvo nametanjem Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

R.I. / Dnevnik.ba 
 

18. travanj 2024 02:59