Article_Top_970x250

(FOTO/ VIDEO) Darko Elez s pancirom i šljemom na glavi stigao u Tužiteljstvo BiH

izručenje iz srbije

(FOTO/ VIDEO) Darko Elez s pancirom i šljemom na glavi stigao u Tužiteljstvo BiH

ožu 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Tužiteljstvo BiH

Darko Elez stigao je u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine. Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužiteljstva BiH sa partnerskim institucijama Republike Srbije. Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

- Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini realizirali MUP RS, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. 

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima. Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom suradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol. Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije - stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Kako se može vidjeti na fotografijama, koje je medijima ustupilo Tužiteljstvo BiH, Elez je nosio pancir te šljem na glavi.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubojstva, pokušaje ubojstva, pljačke transporta novca i druga krivična djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužiteljstvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

Tagovi: