Article_Top_970x250

(FOTO) Ovo je Hrvat koji će nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju ZOI

debitant

(FOTO) Ovo je Hrvat koji će nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju ZOI

velj 24, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hrvatski bob (izvor: Reuters)

Odluka o nositelju zastave na ceremoniji zatvaranja igara donesena je na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa sportova

Pilot hrvatskog boba dvojca i četverca Dražen Silić nosit će hrvatsku zastavu na ceremoniji zatvaranja XXIII. Zimskih olimpijskih igara koja će započeti u nedjelju u Pjongčangu u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Odluka o nositelju zastave na ceremoniji zatvaranja igara donesena je na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa sportova čiji predstavnici još borave u Olimpijskom selu u Pjongčangu a konkurenti Siliću bili su sanjkašica Daria Obratov i nordijac Krešimir Crnković.

Od tri debitanta na ZOI-u u odabiru je presudila činjenica da je Silić s posadom boba jedini od predloženih kandidata kroz kvalifikacije izborio izravan plasman na ZOI te je i nastupio na Igrama u dvjema zasebnim disciplinama - bobu dvosjedu i bobu četverosjedu.

Silić će biti drugi hrvatski bobist koji će nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju ZOI, a prije njega čak na tri ZOI ta čast pripala je njegovom prethodniku za upravljačem boba četverosjeda i sadašnjem vođi bob reprezentacije Ivanu Šoli. Dva puta zastavu na zatvaranju je nosio Vedran Pavlek, jednom Siniša Vukonić, dok je na prošlim ZOI u Sočiju nositeljica zastave na ceremoniji zatvaranja igara bila nordijka Vedrana Malec.

Dražen Silić je rođen 25. svibnja 1985. godine u Puli. Po zanimanju je kineziolog  koji posljednjih godina  kao nastavnik tjelesnog odgoja radi na projektima  Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) u osnovnim školama u Trstu i Udinama. Osim hrvatskog i talijanskog jezika, odlično govori engleski, a služi se i njemačkim jezikom. Dok je u zimskim danima zaokupljen bobom  ljeta posvećuje jedrenju i provodi ih na moru kao skiper, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250