Article_Top_970x250

(FOTO) Hrvati brčanskog kraja na meti nacionalističkih radikala

radikalne poruke

(FOTO) Hrvati brčanskog kraja na meti nacionalističkih radikala

srp 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Bild.ba

U srijedu ujutro u mjestu Seonjaci, pored skretanja za Prijedor, na području Brčko Distrikta, osvanule su radikalne nacionalističke poruke. 

Naime, u većinskom hrvatskom selu, netko je na više lokacija iscrtao poruke zvijezde, polumjeseca i natpise “Allah” što je uznemirilo mještane ovog, inače mirnog sela. 

Čitatelj portala Bild.ba se javio s nekoliko poruka poručivši kako ovakvi prizori unazađuju ionako napete odnose između Hrvata i Bošnjaka u tom kraju. 

“Stvari poput ovakvog nacionalnog vandalizma su samo dokaz da smo malo naprijed, više natrag u ovoj tužnoj zemlji, zvanoj Bosna i Hercegovina. Žalosno je da u trenutku najveće zarazne bolesti koja nas je zadesila u proteklih godina te zastoja u svakom smislu imamo i ovaj zastoj u kulturološkom i suživotnom smislu”, rekao je čitatelj aludiravši potom na one koji su, po njegovom mišljenju, grafite iscrtali.

Muslimanski radikali očito ne prezeju ni u vrijeme korone da nas, Hrvate, obasipaju svojom mržnjom. Znamo da su rijetki trenutci kad to ne čine, ali se nakon ovakvih gnjusnih poruka s pravom možemo zapitati – žele li autori istih zaista zemlju po zakonima šerijata kako je to svojedobno najavljivao i jedan od generala Armije RBiH”, zaključio je čitatelj Bilda.

Dnevnik.ba