Article_Top_970x250

(FOTO) Božićni skup ramskih košarkaša

veterani

(FOTO) Božićni skup ramskih košarkaša

pro 29, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Rama-prozor.info

Danas, 29.12.2018.god. u Prozoru, bivši igrači "Veterani" s prijateljima kluba i članovima rukovodstva HKK Rama organizirali su tradicionalni Božićni skup košarkaša.

Skup nekadašnjih igrača Rame otpočeo je službeno u 17.30h s revijalnom utakmicom u "Gradskoj sportkoj dvorani" u Prozoru. Utakmica je i protekla u tom ritmu s dosta atraktivnih poteza gdje se prvenstveno vodilo računa da svi igrači dobiju minutažu na parketu te da se sačuvaju od ozljeda zbog manjka kondicije i viška kilograma, jer konačni ishod rezultata nije bio uopće ni bitan.

Po završetku pomenute revijalne utakmice ona najbitnija produžena "peta četvrtina" nastavljena je s intenzivnim druženjem u Caffe pizeriji "San Marko" na prigodnom "Božićnom košarkaškom domijenku" gde su nazočni konzumirajući hranu i piće, uz veselu glazbu i fantastično raspoloženje, prepričavali svoje košarkaške scene iz bogate povijesti. A po starom dobrom našem običaju kad se sastanu prijatelji koje je 1/4 stoljeća povezala košarka tada ta fešta zasigurno će i trajati do ranih jutarnjih sati.

Na kraju ove 2018.god. ukratko da podvučemo crtu i da se prisjetimo rezultata kluba:

HKK Rama je vodeći klub u košarkaškoj ligi "Herceg-Bosne", ukupno gledano u selekcijama; predkadeti, kadeti i juniori. Predkadeti su bez poraza s omjerom 9-0, a u odigranih devet kola do sada HKK Rama zbirno u te tri natjecateljske skupine, od ukupno 24 utakmice, ima 20 pobjeda i samo 4 poraza. HKK Rama paralelno se natječe još u "Srednjo-bosanskoj županiji" gdje bilježi također izvanredne rezultate u okviru "No1 Lige mladih" u kategorijama: predpioniri, kadeti i juniori.

Veterani HKK Rama nažalost tijekom ove godine nisu službeno nastupali, iako su bili pozvani na nekoliko turnira, pa su tako i dalje ostali bez poraza s ukupnim prošlogodišnjim skorom od 12-0. A inače oni su svoju formu "brusili" na redovitim subotnjim basket terminima.

Spektakularani sportski događaj bio je 16. Streetball Rama, koji je trajao ukupno pet dana i dobio je sve moguće pohvale glede profesionalne organizacije. A prvenstveno mislim tu na seniorski turnir koji je igran po novim Fiba pravilima u okviru "3X3 LIGE BIH" i pod kapom međunarodne svjetske organizacije "FIBA 3X3". Tako su po prvi put svi rezlutati, raspored utakmica, imena igrača i timova te poredak i bodovi s ramskog turnira tj. iz našeg malog mjesta bili ažurirani i upisani na službenu stranicu "FIBA 3X3".

S ovim kratkim crtama sam vas podsjetio o jednom športskom kolektivu i klubu pod imenom HKK RAMA, pa na osnovu toga vi sami sebi izvucite zaključak.

Da bi svi nabrojani košarkaški događaji pa i ovaj današnji skup bili medijski popraćeni kako u našoj općini tako i u regiji ovim putem osobno se zahvaljujem internet portalu Rama-Prozor.info, uz opasku HVALA na našoj desetogodišnjoj izvanrednoj suradnji, piše Ivica Čuljak.

Dnevnik.ba