StoryEditor
mostar

Predsjednik Naše stranke o današnjim pregovorima Trojke s HDZ-om: Strašno nam je bitna dobrobit građana i da se manje govori o dijeljenju kolača

Piše desk  /  08.11.2022., 10:03h

Premijer Županije Sarajevo, govoreći o uspostavljanju vlasti nakon ovogodišnjih općih izbora, istaknuo je da je formiranje Vlade FBiH i one u Županiji Sarajevo povezano.

"Postoji dogovor između stranaka Trojke koji imaju dovoljnu većinu za formiranje vlade da to pitanje raspravljamo zajedno s pitanjem eventualnog formiranja Federalne vlade", kazao je Forto.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je da danas i službeno počinju pregovori za formiranje vlasti na razini FBiH kako bi se pravovremeno implementirali rezultati izbora.

"Idemo vidjeti kako bi to izgledalo, to je jedan preliminarni sastanak. Ovo je prvi službeni sastanak s HDZ-om. Ne mogu predvidjeti što se može očekivati od sastanka. Strašno je važno da se uspostavi komunikacija. Mogu vam reći ispred Naše stranke, nama je bitan program. To smo već pokazali. To je Trojka u Županiji Sarajevo pokazala. Strašno nam je bitno da se okrenemo građanima i onome što će biti dobro za građane, a da se manje govori o matematici, dijeljenju kolača, firmi itd., to nam je uvijek bilo manje bitno", kazao je Forto tijekom gostovanja na FTV-u.

Podsjećamo, jučer je Čović najavio da će prvi sastanak o formiranju vlasti HDZ održati s predstavnicima "osmorke" u 11 sati, a u Mostar danas idu predstavnici Naše stranke, Naroda i pravde i SDP-a.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 05:05