Article_Top_970x250

Forto: Ministar Katica razgovarat će s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada

predsjednik vlade žs

Forto: Ministar Katica razgovarat će s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada

velj 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Predsjednik Vlade Županije Sarajevo Edin Forto najavio je da će županijski ministar unutarnjih poslova Admir Katica razgovarati sa Sadmirom Tarićem koji tvrdi da je doveo policiju do serijskog ubojice Edina Gačića, a za što traži nagradu.

"Kao što smo rekli jučer na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice vezane za raspisanu nagradu. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara s osobom, koja tvrdi da joj pripada nagrada", napisao je Forto na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, nakon informacije da je jučer ubijen Edin Gačić redakciji portala Klix.ba javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubojice zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici naše zemlje.

"Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega", rekao je Tarić.

Vlada Županije Sarajevo ranije je donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do uhićenja Edina Gačića.

Zadužila je komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konzultacije s ministricom pravde i uprave, ministrom unutarnjih poslova i ministrom financija propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Dnevnik.ba