StoryEditor

Forto: Ministar Katica razgovarat će s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada

Piše D  /  13.02.2019., 12:02h

"Kao što smo rekli jučer na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice vezane za raspisanu nagradu. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara s osobom, koja tvrdi da joj pripada nagrada", napisao je Forto na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, nakon informacije da je jučer ubijen Edin Gačić redakciji portala Klix.ba javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubojice zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici naše zemlje.

"Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega", rekao je Tarić.

Vlada Županije Sarajevo ranije je donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do uhićenja Edina Gačića.

Zadužila je komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konzultacije s ministricom pravde i uprave, ministrom unutarnjih poslova i ministrom financija propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:15