Article_Top_970x250

Forto: Imate čovjeka koji je lud i na slobodi, važno je da se svi uključimo

premijer žs

Forto: Imate čovjeka koji je lud i na slobodi, važno je da se svi uključimo

velj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: N1

Ovo ubojstvo koje se dogodilo sinoć zahitjeva dodatne kapacitete. Zato smo kao Vlada odlučili da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge županije koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo, kazao je premijer ŽS Edin Forto nakon sinoćnjeg ubojstva pripadnika FUP-a kod Tarčina.

"Želim razjasniti par stvari koje možda nisu svima jasne. Važan događaj počinje večeras, on je već osiguran u skladu s najvišim standardima. Ovo ubojstvo koje se dogodilo sinoć zahtijeva dodatne kapacitete", kazao je Forto tijekom izvanredne konferencije za medije.

"Zato smo kao Vlada odlučili da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge županije koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo. Sastavni dio u operativnom timu će biti ministar financija, ministar MUP-a i ministrica Pravde i uprave", dodao je.

"Posebna pažnja će biti obraćena na škole i vrtiće. Vrlo je bitno da se svi uključimo, ali i pokažemo da nećemo dovesti u pitanje sigurnost građana i EYOF-a koji će proteći u najboljem redu", kazao je Forto.

Na novinarsko pitanje kako vratiti sigurnost građanima, obzirom da su ne tako davno ubijena dva policajca, Forto je kazao:

"Vratit ćemo osjećaj sigurnost građanima tako što ćemo učiniti sve što je u našoj moći. Nemojte povezivati ova dva slučaja. Imate čovjeka koji je lud i na slobodi, nemojte povezivati ova dva slučaja. Vlada je u stalnom zasjedanju, učinit ćemo sve".

Dnevnik.ba