StoryEditor

​Fortenova dobila dvije ponude za Ledo, obje veće od 600 milijuna eura

Piše D  /  18.01.2021., 10:01h

Naime, prema informacijama Lidera, dobili su ponudu američkog Nomad Foodsa od preko 600 milijuna eura, ali i ponudu veću od te, no drugi uvjeti nisu im bili prihvatljivi stoga je Fortenova počela pregovore s američko-britanskom kompanijom Nomad Foods.

Fabris Peruško, predsjednik Uprave Fortenove, očekuje da bi kupoprodajni ugovor mogao biti potpisan potkraj prvoga kvartala, a transakcija zaključena tijekom ljeta.

Nomad Foods - jedna od vodećih europskih kompanija zamrznute hrane
Nomad je jedna od vodećih europskih kompanija u području zamrznute hrane koja u portfelju sadržava poznate brendove kao što su Birds Eye, Findus, iglo, Aunt Bessie‘s i Goodfella‘s. U objavi na njegovim internetskim stranicama stoji da sada ti brendovi imaju priliku ući na nova europska tržišta u razvoju i da je Ledo most za buduću konsolidaciju u Srednjoj i Istočnoj Europi.

"Fortenova Grupa je vodeća kompanija smrznute hrane na području Hrvatske, Srbije, BiH te još nekoliko drugih zemalja jugoistočne Europe, ima poznate lokalne marke u tim zemljama, potrošači ih prepoznaju. Tržišni je lider u regijama u kojima posluje u brojnim kategorijama.

Kupnjom dijela Fortenove Grupe Nomadov portfelj bi se proširio na europska tržišta u razvoju.

U tijeku su pregovori i nema garancije da će se transakcija na kraju i ostvariti. Dok ne dođe do konačnog dogovora, kompanija ne namjerava iznositi daljnje podatke o tom procesu", objavili su iz Nomad Foodsa.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:19