Article_Top_970x250

Formirana komisija koja treba utvrditi gdje su utrošena sredstva od akciza i putarina

vrijeme za istinu?

Formirana komisija koja treba utvrditi gdje su utrošena sredstva od akciza i putarina

srp 17, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na nastavku 48. sjednice donio zaključak o formiranju Istražne komisije za utvrđivanje utroška sredstava Izvozno-kreditne agencije BiH i sredstava prikupljenih i namijenjenih za gradnju puteva.

Zadatak Istražne komisije je da utvrdi utrošak sredstava Izvozno-kreditne agencije Bosne i Hercegovine i sredstava prikupljenih i namijenjenih za gradnju puteva, te da o tome podnese izvještaj Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Istražne komisije su Šemsudin Mehmedović, Predrag Kožul, Nenad Lalić, Zaim Backović, Damir Bećirović i Salko Sokolović.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Bećirović kazao je za Klix.ba da Istražna komisija treba da utvrdi dio oko utroška sredstava i utroška sredstava koja su namijenjena za cestogradnju u Bosni i Hercegovini.

Ključni dio je da se ispita gdje su utrošena sredstva od akciza i od putarina, a koja su se trebala koristiti za gradnju puteva. Komisija je osnovana na prošloj sjednici Predstavničkog doma, a sljedećeg tjedna tek treba da bude održan prvi sastanak, kazao je Bećirović.

Objasnio je da Istražne komisije za utvrđivanje utroška sredstava Izvozno-kreditne agencije BiH već duže radi i da je donijela određene izvještaje koji su upućeni u Parlament.

Ovo je neki vid nastavka tog posla i taj dio oko sredstava prikupljenih i namijenjenih za gradnju puteva tek treba da proradi u narednom periodu, rekao je Bećirović.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250