Article_Top_970x250

Fojnički Reumal pred gašenjem: 400 radnika ostaje bez posla?

sutra hitna sjednica

Fojnički Reumal pred gašenjem: 400 radnika ostaje bez posla?

ruj 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Reumal

Lječilište Reumal u Fojnici u teškom je stanju. Zbog smanjenja opsega poslovanja i drugih problema poduzeću koje zapošljava 400 radnika prijeti gašenje. O sudbini Reumala sutra će raspravljati Općinsko vijeće Fojnice.

Lječilište Reumal Fojnica je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 tisuća noćenja, te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju, stoji u najavi sutrašnje sjednice.

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju obitelji. Međutim, nagomilani financijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti doveli su ovaj gospodarski subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostalo bez posla.

Uprava Lječilišta Reumal uputila je osnivaču, Općinskom vijeću Fojnica, zahtjev za održavanje hitne izvanredne sjednice, a ona će se održati u petak, u 10 sati, u sali Općine Fojnica, s jednom točkom dnevnog reda:

1. Aktualno stanje Lječilišta Reumal – ugroženost nastavka poslovanja uslijed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog opsega poslovanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Dnevnik.ba