Article_Top_970x250

FlixBus uspostavlja liniju Sarajevo - Dortmund

povezivanje destinacija diljem europe

FlixBus uspostavlja liniju Sarajevo - Dortmund

lip 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Prva međunarodna zelena linija FlixBusa kreće sutra iz Sarajeva za Dortmund. Ta linija izravno će povezivati ​​sedam destinacija u Bosni i Hercegovini - Sarajevo, Kakanj, Zenicu, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventu i Brod sa 14 destinacija u Njemačkoj, od kojih su Minhen, Frankfurt, Stuttgart i Karlsruhe samo neki od gradova iz ove zelene mreže.

- Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa, turističke agencije Biss tours i Stours u Sarajevu te Biss tours i Zenica-trans u Zenici - pojasnila je u izjavi za Fenu glasnogovornica FlixBusa Petra Milanović.

Cijena karte Sarajevo - Dortmund u jednom smjeru iznosi 154,90 KM.

Zahvaljujući partneru FlixBusa, Biss toursu iz Zenice, upravo je i pokrenuta linija Sarajevo - Dortmund, a osim ovog, FlixBusu se u daljnjem razvoju zelene mreže prošlog tjedna priključio još jedan partner, tvrtka Centrotrans.

Kako je kazala glasnogovornica FlixBusa, u suradnji s partnerima, putnicima će biti omogućena putovanja iz još nekoliko novih destinacija diljem BiH. Do kraja godine bit će otvoreno dodatnih desetak zelenih linija te će time povezati još više destinacija diljem Europe.

Direktor FlixBus regije središnje i istočne Europe (CEE) Darko Jus rekao je da putnicima iz BiH žele osigurati što više dostupnih destinacija, ali i olakšati dolazak turista u BiH, koju smatraju turistički iznimno atraktivnom.

- Vjerujemo da ulazak u ovu široku europsku mrežu linija na globalnoj razini može mnogo doprinijeti razvoju. Stoga punom parom radimo na razvoju partnerstva s Biss Tours i Centrotransom, s kojima ćemo osigurati kvalitetna putovanja dostupna svima - istaknuo je Jus.

Prioriteti ove međunarodne prijevozničke tvrtke su sigurnost i udobnost. FlixBusovi autobusi osiguravaju više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska.

Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima.

FlixBus je započeo kao start-up 2013. godine nakon liberalizacije njemačkog tržišta. Svojim poslovnim modelom, u manje od tri godine proširio se na gotovo cijelu Europu. Prošle godine otvorena je podružnica u Zagrebu koja je time postala regionalni centar za CEE regiju, a ove godine ulazi na daljnja tržišta regije, odnosno na tržište BiH uz pomoć regionalnih partnera.

Unutar regije središnje i istočne Europe, posebno se ističe širenje zelene mreže u Hrvatskoj u kojoj je u manje od godinu dana, od lipnja prošle godine, prevezeno više od 300.000 putnika te povezano gotovo 80 destinacija iz svih dijelova Hrvatske prema sedam susjednih država.

S više od 200.000 dnevnih veza u više od 1.200 destinacija u 22 zemlje, FlixBusovi autobusi godišnje prevezu više od 30 milijuna putnika, a do kraja ove godine očekuje se više od 100 milijuna putnika. Ova prijevoznička tvrtka osnovana u Njemačkoj, najveća je europska međunarodna mrežu autobusnih linija.

Dnevnik.ba

Tagovi: