FlightRadar objavio video zračnog prometa iz Rusije nakon što je Putin objavio djelomičnu mobilizaciju, evo gdje su najviše letjeliSCREENSHOT - Twitter
StoryEditor
bježe na sve strane

FlightRadar objavio video zračnog prometa iz Rusije nakon što je Putin objavio djelomičnu mobilizaciju, evo gdje su najviše letjeli

Piše desk  /  22.09.2022., 10:04h

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je u srijedu djelomičnu vojnu mobilizaciju te podržao referendume u područjima Ukrajine koja su pod ruskom okupacijom. Diljem Rusije održani su zbog toga prosvjedi u kojima su stotine privedene, a mnogi su Rusi odlučili pobjeći iz zemlje.

Karte za letove iz Rusije u srijedu su se tako brzo rasprodale, posebice za Tursku i Armeniju gdje Rusi mogu ući bez vize.

FlightRadar, stranica koja se bavi praćenjem letova, objavila je i kratki video koji pokazuje jučerašnji zračni promet iz Moskve i Sankt Petersburga. Naime, snimka potvrđuje kako je najveći broj zrakoplova iz Rusije letio u Tursku.  

Napomenimo, da je pored Turske, Armenije, Uzbekistana i Azerbajdžana, sve redom zemalja u koje Rusi mogu putovati bez viza, veća grupa Rusa u srijedu je avionom doputovala u Srbiju.

Odluku brojnih Rusa da napuste svoju zemlje komentirala je u srijedu i Inna Sovsun, ukrajinska zastupnica. 

"Rusi su odmah nakon objave djelomične mobilizacije kupili karte za sve raspoložive zrakoplove u inozemstvu. To pokazuje koliko oni stvarno podržavaju rat", navela je. 

Dnevnik.ba

22. rujan 2022 10:04