StoryEditor
središnja bosna

FIS VITEZ UZ RADNIKE "EKO TRSTIKE" Vrijedna donacija za do temelja izgorjelu tvornicu

Piše Desk  /  17.09.2021., 18:18h
Radovi na izgradnji nove tvornice "Eko trstika" u Ljubiću kod Viteza u punom su jeku. Podsjetimo, u velikom požaru koji je izbio početkom kolovoza tvornica je potpuno izgorjela, zajedno s dvije obiteljske kuće te nekoliko staja i pomoćnih objekata.

Tvrtka "Eko trstika" bavi se proizvodnjom stolarije i izvozom ograda i trske u inozemstvo, a osim ogromne materijalne štete koja je u to vrijeme nastala, veliki broj radnika, uključujući i kooperante, ostao je bez posla.

Kako bi što prije ponovno pokrenuli proizvodnju, radnici "Eko trstike" sami izvode građevinske radove i s velikim entuzijazmom doslovce podižu svoju tvornicu iz pepela, prenosi Klix.

U relativno kratkom vremenu objekt je izgrađen, a na dan našeg posjeta stigla je krovna ploča - donacija FIS -a.

Mehmed Patković, direktor Eko trstike, zahvaljuje svojim poslovnim partnerima i svima iz lokalne i šire zajednice koji su im pomogli i pomažu u spašavanju tvrtke, velikih kupaca i radnih mjesta.

Jedno od njih je i tvrtka FIS koja je tvornici "Eko trstika" donirala veće količine građevinskog materijala i strojeva.

„Što se tiče pomoći, želimo naglasiti da postoji i tvrtka FIS, koja je ujedno i naš poslovni partner, te se iskreno zahvaljujemo FIS -u i svim njihovim zaposlenicima. Tvrtka FIS donirala je u vrijednosti od 10.000,00 KM i oni su nam je isporučili putem građevinskog materijala - materijala i lima za krov, a drugi dio donacije su stolarski strojevi i električni materijali ", rekao je Mehmed Patković, direktor Eko trstike ".

Osim donacije, Patković ističe kako ga je posebno dirnula ponuda FIS -a da privremeno preuzme svoje zaposlenike do početka rada tvornice.

''Kada smo imali tu tragediju, FIS nas je kontaktirao i iskazao je jedan jako lijepi gest – željeli su naše radnike zaposliti u svoju kompaniju kako bi ih barem privremeno zbrinuli. Međutim, moji momci i ja uz njih, smo se zahvalili ali nismo prihvatili jer smo već bili odlučni u namjeri da zajednički dižemo našu firmu kako bi sačuvali svoja radna mjesta. I evo gradimo firmu da što prije pokrenemo proizvodnju i zadržimo glavne kupce iz Njemačke i Švicarske'', izjavio je on.

Ovih dana pokriva se krov tvornice, a ako ostali građevinski i završni radovi budu išli planiranom dinamikom, "Eko trstika" bi krajem listopada mogla uspostaviti proizvodnju, barem za primarnu preradu drva. Prema riječima direktora Mehmeda Patkovića, za završnu obradu drva bit će potrebno više vremena, ali nema sumnje da će se ti vrijedni i hrabri ljudi potruditi da tvrtka što prije započne s punim kapacitetom. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:28