StoryEditor
pomoć društveno osjetljivima

FIS donirao 30.000 KM udrugama za brigu o djeci s posebnim potrebama

Piše desk  /  18.11.2022., 15:11h

Kompanija FIS donirala je ukupno 30.000 KM za 17 udruga za brigu o djeci s posebnim potrebama koja aktivno rade na području cijele BIH.

Donacija je pripremljena i uručena u povodu 20. studenog – Svjetskog dana djeteta.

Ovaj dan se obilježava od 1989. godine kada je u UN-u usvojena Konvencija o pravima djeteta. Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava i njihova zaštita tijekom razvoja do ostvarenja punih potencijala.

Kao društveno odgovorna, kompanija FIS je kroz desetljeća svog postojanja konstantno iskazivala senzibilitet prema društveno osjetljivim kategorijama, među kojima su i djeca.

„Brojnim donacijama kroz razne projekte doprinosili smo razvoju zajednice i podizanju kvalitete života, a uvijek smo vodili posebnu brigu o socijalno najranjivijim skupinama društva. Kao društveno odgovorna kompanija želimo i dalje pomagati, davati podršku onima kojima je najpotrebnija – ovoga puta djeci s poteškoćama u razvoju. Donacija će biti raspoređena udrugama koje su vrlo posvećene onome što rade i želimo ih poduprijeti. Vjerujemo da sva djeca apsolutno zaslužuju jednaka prava, a do nas je da im pružimo i jednake mogućnosti za ostvarenje istih. Mi u FIS-u dajemo svoj primjer“, kazala je Dijana Brkan, voditeljica odjela za odnose s javnošću FIS-a.

Donaciju su dobili: Udruga za pomoć osobama s teškoćama u razvoju “Betanija”- Vitez, Humanitarna udruga “Sreća za sve” – Travnik, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba “Drin” – Fojnica, Udruga “Leptir”- Bugojno, Udruga “Naša djeca” – Kiseljak, Udruga “Dajte nam šansu” – Sarajevo, Udruga roditelja djece i omladine s posebnim potrebama i osoba s invaliditetom “Moja luka” – Banja Luka,  Osnovna škola “Cazin II”- Centar za razvoj inkluzivnih praksi – Cazin, „Projekt Nada“ – namijenjen djeci s posebnim potrebama u sklopu  Fondacije Domovinska bašta – Sanski Most, Udruga „Radosti druženja” – Bihać, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Brčko distrikt – Brčko, Centar za socijalni rad - dnevni centar za djecu s posebnim potrebama Bijeljina, Udruga roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama “Futura” –  Gračanica, “Duje”, prihvatni centar Doboj, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” –  Mostar, Humanitarna organizacija roditelja djece s posebnim potrebama „Put u život“ – Livno i Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama Žepče/Maglaj.

Iz udruga su zahvalili kompaniji FIS jer je prepoznala njihove potrebe i donirala sredstva koja će im pomoći u realizaciji redovnih aktivnosti.

„S obzirom na to da smo neprofitabilna organizacija koja brine o 40 djece s teškoćama u razvoju, ova sredstva su nam dobrodošla u unapređivanju i podizanju kvalitete rada s našim članovima koji su vrlo često gurnuti na margine društva. Smatramo da ova populacija i socijalna inkluzija ne smiju biti ekonomska kategorija, što je vaše poduzeće i prepoznalo“, izjavila je Helena Štrbac, predsjednica Udruge „Betanija“  iz Viteza.

„Ovom prilikom želimo se zahvaliti “FIS” d.o.o. iz Viteza, kao društveno odgovornoj firmi koja tradicionalno pomaže i svojim donacijama poboljšava kvalitetu života osoba s invaliditetom, jer  je odabrala donirati i našoj udruži. Korisnici udruge su djeca i mladi s najtežim onesposobljenjima, teško pokretni i nepokretni, koji se zbog prirode i težine svog invaliditeta ne mogu obrazovati, radno okupirati niti osposobljavati za samostalan život, tj. koji su potpuno ovisni o tuđoj pomoći.

S obzirom na to da Udruga “Moja luka” svoj rad financira projektima i iz donacija humanih ljudi i organizacija, ova donacija je više nego dobrodošla“, istaknula je  Gordana Adamović - Đorđević, izvršna direktorica Udruge„Moja luka“ iz Banja Luke.

„FIS d.o.o. Vitez dokazani je prijatelj Zavoda Drin. Već dugi niz godina, moglo bi se reći tradicionalno, nastoji, koliko je moguće, pružiti podršku našoj ustanovi, ustanovama poput naših, te pružiti ruku prijateljstva, našim korisnicima, možemo slobodno reći, najosjetljivijoj kategoriji društva.

Kompanija FIS d.o.o., i u ovim, za sve nas, teškim vremenima, nastavlja  ispunjavati svoju misiju humanosti, te je i ovaj put osigurala donaciju za Zavod Drin. Donacija obuhvaća robu, proizvode  iz okvira njihove djelatnosti, što je za nas svakako dobrodošlo, s obzirom na to da smo veliki potrošači istih zbog prirode bolesti naših korisnika.

Također, ovim putem u ime zaposlenika i korisnika Zavoda Drin, zahvaljujemo se Upravi FIS-a, zaposlenicima koji nas ne zaboravljaju, te im želimo uspjeh u svim budućim projektima“, navela je Fahra Džafić, službenica za donacije i odnose s javnošću Zavoda “Drin iz Fojnice.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 21:38