StoryEditor

Financijska injekcija za sve premijerligaše: Nogometni savez BiH predstavio plan pomoći

Piše D  /  08.05.2020., 12:05h

Nogometni savez BiH kroz UEFA-in fond "Hat-trick" dobio je blizu 4,3 milijuna  eura pomoći za borbu protiv koronavirusa, a kako će u sljedećem razdoblju moći koristiti samo dio tih sredstava, predstavili su plan kako će taj novac biti potrošen.

Veliki dio novca će biti usmjeren za pomoć premijerligašima (klubovi iz muške i ženske Premijer lige i futsal prvoligaši), a prve informacije govore da će svi timovi iz muške Premijer lige BiH koji osiguraju opstanak u društvu najboljih dobiti po 60.000 KM. Klubovi koji ispadnu, odnosno uđu u viši rang, dobit će po 30.000 KM pomoći. Pomoć je također planirana i za ženske i futsal timove.

Pomoć će dobiti i stadioni Premijer lige BiH, oni koji su trenutno u najvišem rangu i koji će to biti naredne sezone, a planirano je da se u te svrhe izdvoji po 15.000 KM. Spomenuti novac će se koristiti za opremanje sanitarne sobe i dodatnih prostorija u kojima će nogometaši, klupsko osoblje i službene osobe boraviti.

Nogometni savez BiH klubovima će pomoći i donacijom dezinfekcijske opreme koju će svaki klub morati imati kako bi se osigurao najveći mogući stupanj sigurnosti aktera nogometne utakmice.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:40