StoryEditor

Filipu ponovno nisu pustili Thompsona, već drugi put je ušao u tišini

Piše D  /  25.08.2019., 11:08h

Spremao se Filip Hrgović (27) na ulazak u dvoranu Centro de usos multiples u meksičkom gradu Hermosillu, najavljivač David Diamante izgovorio je njegovo ime, kad ono - muk.

Hrvatskom boksaču nisu pustili tradicionalnu pjesmu za ulazak u ring, "Geni kameni" Marka Perkovića Thompsona. Na meč protiv Meksikanca Marija Heredije (26) ušao je u tišini.

I to mu se nije dogodilo prvi put. Štoviše, ponovio se scenarij uoči prethodnog meča protiv Amerikanca Gregoryja Corbina (38) krajem svibnja u Washingtonu.

- Naglasio sam organizatorima da želim svoju glazbu. I da, baš me naljutilo što pjesma nije puštena. Već sam razgovarao sa svojim promotorom i rekao mu da se takvo što više ne smije ponoviti. Ni oni nisu znali što se dogodilo, zašto nisam dobio svoju pjesmu, već su se čudili "Pa što si to izabrao?!" - rekao je tad Hrgović za Večernji list.

- Žao mi je što se jedna tako lijepa hrvatska pjesma nije orila dvoranom. Ako treba, drugi puta ćemo dovesti samoga Thompsona, neće nas moći zeznuti - dodao je, prenosi 24sata.hr.

No izgleda kako su ga organizatori, ovaj put u Meksiku, opet zeznuli. Ali to ga nije poremetilo. Kao što je bio slučaj tad u Washingtonu, nokautirao je protivnika. Ovaj put ne za 60 sekundi, nego u 43. sekundi treće runde, ali ishod je na kraju bio isti.

Hrgović će 7. prosinca imati predborbu u spektakularnom revanšu Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza u Saudijskoj Arabiji. Taj bi događaj trebao biti na najvišoj mogućoj razini i Filip bi tad napokon, nakon dva meča u kojima nije ulazio uz "Gene kamene", trebao imati svoju ulaznu pjesmu, koju je Marko Perković Thompson izveo uživo u Areni Zagreb uoči meča protiv Amira Mansoura u rujnu prošle godine.

- Thompson je pošten čovjek. Govorim o njegovim nastupima i pjesmama. Kad se od njega čula neka nakaradna riječ, mržnja? Dokle smo došli da će netko nekomu birati što ga veseli? Vojnik ide u rat s puškom u koju vjeruje. Ovi što mu zamjeraju vjerojatno zaspu uz Mozarta... Filip ga je zvao i Thompson je pristao pjevati bez ijedne kune. To Filip nije tražio, ali Thompson je u njemu prepoznao poštenog čovjeka i domoljuba koji nikoga ne mrzi - rekao nam je Filipov otac Pero Hrgović i dodao:

- Neki mu pripisuju fašizam, desničarenje, nazadnjaštvo... Pa u Filipovu timu nema Hrvata. Ima trenera Jordanca, menadžera Alžirca, promotora Nijemca, trenera Kubanca... Kad bih ja po tome dijelio ljude, onda bih se ubio. Imam ljudi prijatelja svih vjera i nacija i nikad djecu nisam gledao po tome. Ako je netko čovjek, nemojte da vam padne na pamet da bi bio bitan neki drugi kriterij. Bože sačuvaj! To su gluposti, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:43