StoryEditor

Filipova majka aktivna na društvenim mrežama, optužuje i prijeti tužbama

Piše D  /  15.01.2020., 02:01h

Etel Zavadlav, majka Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu, u proteklih nekoliko dana s medijima je podijelila svoje mišljenje o nedjelu koje je počinio njezin sin. Mediji su jutros otkrili i njezin iskaz na Županijskom sudu u Splitu otprije 10 mjeseci u kojem je za Filipa rekla da je – psihopat.

Čini se kako i dalje tako misli jer je danas na Facebooku objavila znakovit status, u kojem za masakr počinjen u subotu ne optužuje, kao dio javnosti, sustav, već jednog čovjeka.

“Zatvorite psihopata Antu Z. jer je on sina na ovo naveo, znajući da je momak neubrojiv”, napisala je Etel.

Kasnije je dodala još jedan status, obračunavajući se s onima koji po društvenim mrežama komentiraju njezine postupke: “Obavještavam sve zmijurine, muške i ženske, da uopće ne čitam vaše komentare. A kasnije ću vas tužit. Amen.”

Ona je bila članica grupa podrške Filipu koje su ugašene ili zatvorene, a čiji su članovi uspjeli skupiti novac za njegovu obranu na sudu. Već je od ranije poznato kako je zajedno s Filipom krala po crkvama i kako je u obitelji Zavadlav Centar za socijalnu skrb imao pune ruke posla. Čak je i odležala 40 dana u zatvoru jer je istukla Filipa i njegova brata. Iz dva braka ima petero djece.

Problematična obitelj

Večernji doznaje kako je bila i ovisnica o drogama. Prije dvije godine je bila u komuni za odvikavanje. O tome svjedoče i susjedi u naselju Skalice koji su svakodnevno gledali kaos u obitelji.

“Bila je teška ovisnica i o drogi i o alkoholu. Bila je jedno vrijeme okrenuta djeci, ali digla je ruke od svega jer nije mogla na kraj izaći s trojicom problematičnih sinova i mužem, koji je također svojedobno bio ovisnik o drogi”, rekao je jedan od susjeda.

Jedna susjeda smatra, pak, kako je otac bio bolji roditelj od Etel te se pita zašto im institucije nisu oduzele djecu.

“Otac je bio taj koji se trudio prehraniti i podići sinove, posvećivao se djeci, kada nije bio na brodu, a ona ih je napustila. Pobjegla je od kuće, ostavila djecu pa se vraćala nazad i opet odlazila. Meni se čini da je Centar za socijalnu skrb njoj pružao podršku iako bi ona kada se pojavi samo napravila nered među njima”, rekla je susjeda.

Život obilježen drogom

U naselju prepričavaju i umalo fatalnu nesreću kada je u stanu Zavadlavovih izbio požar i to dok su djeca bila sama. Kasnije su završili kod udomitelja, ali samo dok se otac nije vratio s broda. Među susjedima i dalje traje nevjerica zbog masakra koji je počinio Filip. Naime, obojica njegove braće su ovisnici o drogama i, prema pričama susjeda, daleko problematičniji od Filipa.

“Kada sam čula što se dogodilo, mislila sam da su ljudi falili, da je Stane to napravio, ali nije, Filip je. Filip koji se pokušao iščupati iz svega, zaposlio se i odselio. Da se barem nikada nije vratio u Split”, ispričala je jedna od susjeda obitelji.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:53