StoryEditor

Filip Zubčić danas je trebao skijati za mali kristalni Globus, pogledajte što je poručio

Piše D  /  14.03.2020., 07:03h

Danas je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić imao povijesnu priliku osvojiti mali Kristalni globus, ali je utrka veleslaloma u Kranjskoj gori otkazana.

Međunarodni skijaški savez (FIS) objavio je kako su zbog epidemije koronavirusa otkazane utrke veleslaloma i slaloma za Svjetski kup skijaša koje su se trebale održati u subotu i nedjelju u Kranjskoj Gori te kako je stoga sezona 2019./2020. i službeno završena.

"Zdravlje i dobrobit sportaša i svih ostalih sudionika, kao i gledatelja su naš prioritet. FIS u potpunosti poštuje odluke nacionalnih i regionalnih vlada kao i njihovih zdravstvenih stručnjaka kada su u pitanju javna okupljanja", objavio je FIS.

Nakon što je otkazano posljednjih šest utrka iz kalendara, ukupni pobjednik Svjetskog kupa je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 1202 boda, 54 više od drugog Francuza Alexisa Pinturaulta, odnosno 161 više od trećeg sunarodnjaka Henrika Kristoffersena.

Otkazivanjem utrke u Kranjskoj Gori osvajač malog Kristalnog globusa u veleslalomu postao je Kristoffersen s 394 boda, šest više od drugog Pinturaulta, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sezonu okončao na trećoj poziciji u toj disciplini s 368 bodova.

Zubčić je naravno bio razočaran, oduzeta mu je šansa da ostvari povijesni rezultat i postane prvi Hrvat s Globusom u veleslalomu. Ipak, preko Facebook profila poslao je poruku u kojoj kaže da je unatoč svemu prezadovoljan sezonom.

‘‘Bila je ovo jedna od najluđih sezona u mojoj karijeri i prezadovoljan sam ukupnim trećim mjestom u veleslalomu. Nažalost, sezona je završila zbog rizika po zdravlje, no to je najbolje po sve nas. Blagoslovljen sa što imam sreću biti dio nevjerojatnog tina koje radi strahovito naporno i žrtvuje se što mi daje motiv da radim još više i još napornije. Također želim zahvaliti sponzorima na podršci u karijeri i što je najvažnije mom partneru Istoku Rodešu koji ove sezone nažalost nije bio na razini za koju je sposoban. Istok je važan dio ove ekipe dok svaki dan guramo na treninzima na planini‘‘ poručio je Filip.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:45