StoryEditor

Fikret Abdić ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Piše D  /  20.07.2020., 07:07h

Županijski sud u Bihaću produljio je pritvor Fikretu Abdiću, načelniku općine Velika Kladuša koji je pod istragom zbog korupcije te zloporabe službenog položaja i ovlasti, objavili su lokalni mediji u BiH.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz tužiteljstva Unsko-sanske županije portal "Dnevnog avaza" prenio je da će Abdić, koji je uhićen prije mjesec dana, u pritvoru ostati još dva mjeseca, prenosi Hina.

Njegov suradnik i savjetnik Sulejman Silić, a koji je uhićen zajedno s Abdićem, branit će se sa slobode, no sud mu je izrekao zabranu napuštanja boravišta, poslovnih aktivnosti te zabranu sastajanja s potencijalnim svjedocima.

Abdić je pod istragom zbog sumnje u zloporabe pri javnim nabavama te za nezakonito zapošljavanje u tijelima općinske vlasti.

Općinski proračun je prema sumnjama istražitelja oštetio za protuvrijednost od 300 tisuća eura.

Zajedno s Abdićem policija je u akciji pod kodnim imenom Mreža u lipnju uhitila još šest osoba.

Abdić je ranije u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih na području sjeverozapadne Bosne. Nakon što je odslužio deset i pol godina kazne, pušten je na slobodu 2012. godine. Unatoč presudi odlučio se ponovo politički angažirati pa se na lokalnim izborima u BiH 2016. godine kandidirao za načelnika Velike Kladuše i uvjerljivo pobijedio.

Zakoni u BH ne priječe osobama osuđenim za ratne zločine sudjelovanje u političkom životu i kandidiranje na izborima.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:10