StoryEditor

Figo se naklonio bivšem vatrenom: Bili smo cimeri, od njega sam puno naučio

Piše D  /  31.03.2019., 07:03h

Danas je Figo savjetnik u UEFA-i, a proteklih je dana boravio u Sarajevu, gdje je dao intervju za N1 televiziju, koji je prenio SportKlub, te govorio o nogometnim temama u regiji i prijateljstvu s bivšim hrvatskim reprezentativcem i aktualnim izbornikom BiH Robertom Prosinečkim.

"Razgovarali smo telefonom jer nije ovdje, rekao mi je da nije znao da dolazim i otišao je jučer. Ali on mi je vrlo dobar prijatelj, igrali smo zajedno u Barceloni. U to vrijeme smo bili i cimeri tako da imam dobar odnos s njim i želim mu sve najbolje, gdje god da je", rekao je Figo o Žutom te priznao da je itekako mogao učiti od njega.

"Naravno, on je jedan od najtalentiranijih igrača s kojima sam imao priliku igrati. Kada je tako, onda uvijek naučite nešto."

Pitali su ga koje zemlje iz regije imaju najveće šanse za plasman na Euro 2020.

"Ova regija ima potencijal da daje sjajne igrače, ali trenutačno, prema rezultatima, to je Hrvatska jer je finalist Svjetskog prvenstva. Možda joj ne ide najbolje u kvalifikacijama, ali ako gledamo posljednje rezultate, ona je najjača. Ne znam što će se događati u budućnosti jer ne mogu predvidjeti, ali dobrih igrača možete pronaći i ovdje u BiH, i u Srbiji, tako da mogu samo govoriti o onome što pokazuju posljednji rezultati."

U Sarajevu je, kaže, prvi put. Ugodno ga je iznenadilo to što je grad miran, a svidjela mu se i hrana iako nije precizirao što je kušao. Govorio je i o poslu savjetnika u UEFA-i.

"Vrlo sam sretan i ponosan. To je pozicija koja mi omogućuje da se uključim u ono što je generalno nogomet u UEFA-i, drago mi je što mogu blisko surađivati s predsjednikom. Mislim da u Europi imamo najbolji klupski i reprezentativni nogomet na svijetu. Stalno pokušavamo unaprijediti stvari, da imamo najveći profit za klubove, nacije i saveze. Puno je posla, puno stvari za poboljšati, a drago mi je što mogu pomoći", rekao je osvajač Zlatne lopte 2000. te Lige prvaka s Realom 2002. godine.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 23:56