Article_Top_970x250

​FIFA potvrdila: Hrvatska ima jednog od najbržih nogometaša na SP-u

sp rusija 2018.

​FIFA potvrdila: Hrvatska ima jednog od najbržih nogometaša na SP-u

lip 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tijekom prvih utakmica grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji Ante Rebić postigao je na terenu brzinu u sprintu od 33,3 km/h te tako postao treći najbrži nogometaš na turniru.

Hrvatska javnost s optimizmom iščekuje okršaj s Argentinom u četvrtak, a iz Fife je došao još jedan ohrabrujući podatak uoči utakmice u Nižnji Novgorodu.

Naime, Anti Rebiću zabilježen je sprint u brzini od 33,3km/h, što ga zasad čini trećim najbržim nogometašem na cijelom turniru i potvrđuje zašto mu Zlatko Dalić toliko vjeruje.

Od Rebića su bili brži tek Peruanac Luis Advincula (33,77 km/h) te i dalje nedodirljivi 33-godišnji sprinter Cristiano Ronaldo (33,98 km/h).

Što se pak onih koji su najviše pretrčali tiče, tu su Rusi na vrhu koji su zajedno protiv Saudijske Arabije pretrčali 118 kilometra, a Aleksandr Golovin 12,7 km što ga čini najvećim radnikom na terenu u dosadašnjem tijeku SP-a.

Hrvatska je pak ukupno pretrčala 104 kilometra protiv Nigerije pa možemo reći da se Hrvati nisu pretjerano potrošili, što je dobra vijest za daljnje natjecanje, prenosi Tportal.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250