StoryEditor
hit predstava

‘Fešta‘ zagrebačkog Teatra Exit na daskama mostarskog HNK

Piše Fena  /  07.12.2021., 15:22h
Zagrebački Teatar "Exit" gostuje na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru s predstavom "Fešta" u četvrtak, 9. prosinca, s početkom u 20 sati.

Tekst i režiju predstave potpisuju Josipa Anković i Josip Ledina, koji ujedno u njoj i glume, a nastala je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, priopćeno je iz HNK Mostar.

Riječ je o komediji koja progovara o neuralgijama našeg društva, ona se na duhovit i satiričan način poigrava s neuralgičnim točkama naših ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe u koje vjerujemo. "Fešta" je također priča o neizvjesnostima naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač, već direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.

Josipa i Josip mladi su, dobrostojeći bračni par, godina je 2025. na fešti pod maskama, onim istim maskama koje su zbog epidemioloških mjera bile obvezne 2020. godine na njihovom tadašnjem vjenčanju, a sada se slavi njihova peta godišnjica braka.

Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka Josipa i Josip vode gledatelje kroz kratku povijest svog odnosa prepunog uspona i padova, ništa ne žele sakriti, svaku sitnicu podijelit će bez imalo rezerve. Pričajući svoju priču upadaju u najrazličitije, ali vrlo prepoznatljive zamke zajedničkog života, no onu najveću zamku postavit će jedno drugome upravo pred publikom.

Ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose, "Fešta" rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, ali svoju kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje jedino priznaje zakon braće i kumova.

Dnevnik.ba

14. siječanj 2022 15:21