StoryEditor

Fernando Torres objavio kraj karijere

Piše D  /  21.06.2019., 08:06h

"Imam nešto jako važno najaviti. Nakon 18 uzbudljivih godina došlo je vrijeme da završim karijeru. U nedjelju u 10 sati po japanskom vremenu održat ću konferenciju za medije na kojoj ću objasniti sve detalje. Vidimo se!" napisao je Torres i odmah dobio mnoštvo komentara podrške i zahvale od svojih pratitelja. 

Torres je dijete Atletico Madrida, a za madridski klub kao senior nastupao je u dva navrata, 2001. - 2006. kao promovirani igrač iz mlađih kategorija i 2015. - 2018., kada je prvo stigao na posudbu iz Milana, a onda odradio i trajni transfer. 

Osim u Atleticu, dubok trag ostavio je još u Liverpoolu, gdje je bio omiljen napadač bez obzira na to što nije osvojio nijedan trofej s klubom. Nakon toga je preselio u Chelsea za 58 milijuna eura i tamo doživio ozbiljan pad u formi gdje je u 110 nastupa zabio samo 20 golova. Uslijedila je kratka epizoda u Milanu, već spomenuti povratak u Atletico s kojim je osvojio Europa ligu i igrao finale Lige prvaka te godina u Sagan Tosuu. 

Iako se okitio trofejem Lige prvaka i Europa lige kao igrač Chelseaja, najveće uspjehe postigao je s reprezentacijom Španjolske s kojom je dva puta bio europski i jednom svjetski prvak. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:53