StoryEditor

FERK izdao dozvole za proizvodnju struje u Prozoru i Usori

Piše D  /  12.12.2020., 10:12h

Izdana je dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva IMK ‘Kula‘ d.o.o. Gradačac, i to za tri proizvodna objekta solarne fotonaponske elektrane na području općine Gradačac. Podnositelji zahtjeva: Sole mio vl. Goran Marić iz Prozora-Rame, SE Elektronik vl. Nezir Prnjavorac iz Tešnja, JAL - Energy vl. Jozo Bejić iz Usore, Sfe Ražišće vl. Mato Marušić, iz Prozora-Rame dobili su FERK-ovu dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE.

Nadalje, gospodarskom društvu TIOIL d.o.o. Stara Bila, Vitez postojeća dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izmijenjena je i dopunjena novim transportnim jedinicama. Osim toga, na sjednici su donesena i tri rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP ‘Elektroprivreda HZ HB‘ d.d. Mostar.

FERK je također donio i Odluku o privremenoj regulatornoj naknadi kojim se utvrđuje visina, način i dinamika plaćanja privremene regulatorne naknade za imatelje dozvola za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti i imatelja dozvole za rad Operatora za OIEiEK za 2021. godinu. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena na oglasnoj ploči i internetskoj stranici FERK-a, a izreka odluke i u Službenim novinama Federacije BiH, navedeno je u priopćenju FERK-a.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:18